VDS Sunucu Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar
VDS Sunucusu Nedir?
VDS Sunucusu Ne Yapar?
En İyi VDS Sunucu Paketi Özellikleri
VDS Sunucusu Nereden Kiralanır?
Web sitenizi bir barındırmada barındırıyorsunuz; ancak disk kullanımı, alan kullanımı ve trafik yoğunluğu nedeniyle yeterince verim alamıyor musunuz? Bu durumda, sanal sunucuya geçme zamanı. Sanal sunucular bu tür sorunlar için hosting hizmetlerine alternatif olarak sunulmakta ve alan/hız/ram veya işlemci gibi kaynaklar açısından çok daha fazla performans gerektiren web siteleri için tercih edilmektedir.
Bunu bilmeyenler için VDS server işlemleri ilk başta biraz karışık gelebilir. Ancak genel olarak çok kullanışlı olan VDS sunucularını gerektiğinde Dedicated sunuculara tercih etmek oldukça faydalı olabilir. Peki VDS server nedir, özellikleri nelerdir, hangi durumlarda kullanılmalıdır? Şimdi bu konuları detaylı olarak inceleyelim.
VDS Sunucusu Nedir?
Genel anlamda “sanal sunucu” anlamına gelen VDS (Virtual Dedicated Server) sunucuları, bir sunucunun birden çok sanal sunucuya bölünmesi olarak tanımlanabilir. VDS sunucularında bu bölümleme donanımda yapılır. Yani daha küçük bağımsız sunuculara bölünme şeklinde gerçekleşir. Bu şekilde bölünen her sunucu farklı bir işletim sistemine sahip olacak ve kaynak kullanımları birbirinden bağımsız çalışacaktır.
Bir sunucuya tahsis edilen işlemci ve RAM gibi alanlar başka bir sanal sunucu tarafından kullanılamaz. Yani her sanal sunucu, VDS sunucuları üzerinde bağımsız olarak çalışır. Dolayısıyla VDS sunucuları birbirini etkileyen sistemlerden oluşmamaktadır. Bir sunucu aşırı kaynak kullanıyorsa veya saldırı yaşıyor ve performans kaybı yaşıyorsa bu durum diğer sunucuyu asla etkilemeyecek ve diğer sunucu sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edecektir. Genel çalışma prensibi olarak kiralık bir sunucudan farkı yoktur. Her VDS’nin kendi disk alanı, CPU’su, bant genişliği, işletim sistemi vardır. Son kullanıcı bu özel alana internet aracılığıyla dünyanın her yerinden kolayca erişebilir.
VDS Sunucusu Ne Yapar?
VDS sunucuları genellikle yüksek CPU kullanımı ve yüksek performans gerektiren web siteleri için kullanılır. Amacı, gerekli yüksek performans için standart barındırmadan daha hızlı ve daha fazla depolama alanına sahip sunucuları barındırmaktır. Bu sayede web sitelerinin performans ve hız kaybı gibi sorunları ortadan kalkar. Küçük ve düşük performanslı bir web siteniz varsa VDS sunucusu kullanmanıza gerek yoktur. Bu durumda daha az maliyetli seçenekleri tercih edebilirsiniz. Örneğin paylaşımlı hosting paketleri işinize yarayacaktır.
Elbette bir VDS sunucusu kullanıyorsanız, bu sunucu size sadece güçlü bir CPU sağlamayacaktır. Ayrıca daha yüksek ağ, G/Ç performansı, disk alanı gibi avantajlardan da yararlanabilirsiniz. Özellikle yüksek disk alanı ihtiyacı, VDS sunucularının tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır. Bu sayede VDS üzerindeki web sitelerinde trafik sorunu ya da dalgalanma sorunu yaşanmaz.
Aynı zamanda sağladığı root erişimi ile site sahipleri sunucuları üzerinde her zaman tam kontrole sahiptir. Sunucu üzerinden istedikleri uygulama veya ekleme veya çıkarma işlemlerini yapabilirler. Yetersiz alan kullanımı gibi sorunlarda da kaynakları arttırabilirler. Dedicated sunuculara göre daha ekonomik olduğu için tercih edilen VDS sunucuları, site sahibinin isteğine göre eklenebilir veya çıkarılabilir. Bu sayede web sitelerinin risk durumlarına göre özel olarak tercih edilen güvenlik yazılımları kullanılabilir.
En İyi VDS Sunucu Paketi Özellikleri
Daha performanslı bir web sitesi kullanıyorsanız kullanmanız gereken sunucu VDS sunucusudur. Peki, bu sunucuyu kiralamak için detaylı sebepler nelerdir? Öne çıkan birkaç nedeni birlikte inceleyelim.
Günlük ziyaretçi sayısı yüksek bir web siteniz veya bir e-ticaret siteniz varsa, VDS sunucu kullanmak performansınız için çok önemlidir. Çünkü bu gibi durumlarda performans sizin için çok önemli çünkü anlık kesintiler ziyaretçi ve hatta müşteri kaybına neden olabiliyor. Bu durumda VDS server kullanmanız performans kaybınızı en aza indireceği için sizin için faydalı olacaktır.
Kesintisiz ve yedekli altyapı özelliği sayesinde riskleri en aza indirerek beklenmedik sürprizlerle karşılaşmazsınız. Sürekli yedekli altyapı seçeneği, beklenmedik durumlarda veri kaybınızı en aza indirir. Özellikle büyük siteler için veri kaybını kurtarmak oldukça zordur. Sürekli yedek almanın yarattığı zaman kaybı da sizi olumsuz etkiler. Ancak VDS sunucularının bu özelliği sayesinde oluşabilecek riskleri en aza indirmiş olursunuz.
Web siteniz bir VDS sunucusu kiraladıktan sonra ücretsiz CyberPanel üzerinden yönetebilirsiniz. Bu noktada bazı servis sağlayıcıların panel kullanımını ücretli olarak sunduğuna dikkat edilmelidir. Bu da sunucu kiralama hizmetine ek olarak ek bir panel kullanım ücreti anlamına gelmektedir. Sunucu kiralama hizmetinizi satın alırken, panel kullanımının ücretsiz olarak sağlanmasına özellikle dikkat etmeniz faydalı olacaktır.
%99,9 ağ ve %99,8 donanım çalışma süresi garantisi ile sunucunuza kesintisiz erişim sağlayabilirsiniz. Bu sayede sunucunuzda beklenmeyen kesintilerin tamamen önüne geçmiş olursunuz. Penetrasyon oranları yüksek bir web siteniz varsa bu beklenmedik kesintiler sizin için ciddi bir sorun olabilir.
En önemli özelliklerinden biri genişletilebilir kaynakların kullanılmasıdır. Donanım ve yazılım ihtiyaçlarınızı bugün mevcut kullanımınız için satın alarak ekstra ihtiyaç durumunda tekrar bu kaynağın kullanımını genişletebilirsiniz.
VDS Sunucusu Nereden Kiralanır?
VDS sunucusu kiralayacağınız servis sağlayıcının size sunduğu bazı özelliklere dikkat etmelisiniz. Öncelikle VDS’yi güvenilir servis sağlayıcılardan satın almanız çok önemlidir. Sonuç olarak VDS sunucuları güvenli sanal sunucular olarak barındırılsa da web siteniz için sunucu hizmetini güvenilir bir servis sağlayıcıdan almanız oldukça önemlidir. Bu anlamda söz konusu hizmetin köklü hizmet sağlayıcılardan alınmasına özellikle dikkat edilmelidir.
Aynı zamanda VDS sunucu kiralama hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu hususlar hizmet sağlayıcıların tekliflerine göre değişiklik gösterebilir. Öte yandan, doğru bir şekilde inceleyip karşılaştırmazsanız ekonomik gibi görünen hizmetiniz aslında çok daha pahalı hale gelebilir. Örneğin servis sağlayıcınızın size gerektiğinde teknik destek sağlaması çok önemli bir özelliktir. Birçok servis sağlayıcı https://www.akwebhostingi.com/tr/sunucu/vds-sunucu.html VDS sunucuları üzerinde herhangi bir teknik destek sağlamamaktadır. Bu işi yıllardır yapan ve deneyimli teknik destek ekibi ile gerektiğinde size destek verebilecek bir servis sağlayıcı seçmeye özellikle dikkat edin.
Ayrıca servis sağlayıcınızdan ücretsiz kurulum, ücretsiz CPanel veya Plesk Panel kullanımı ve kurulumu gibi özellikler mevcutsa ekstra bir satın alma yapmanıza gerek yoktur. Karşılaştırmanızı yaparken kesinlikle bu özelliklere dikkat etmelisiniz. Akweb Hostingi, yıllardır hosting ve çeşitli web hizmetleri veren bir servis sağlayıcı olarak tüm bu özellikleri ücretsiz olarak sunmaktadır. Bu özelliklerin ücretsiz olarak sunulmadığı hizmet sağlayıcılar için her hizmet için ayrı ayrı ekstra ödeme yapmanız gerekir. Bu, toplam maliyetinizi ciddi şekilde etkiler. Bu nedenle karşılaştırmalarınızı bu çerçevede yapmaya özellikle dikkat etmelisiniz.
İhtiyacınız olan birçok hizmeti satın alabileceğiniz Akweb Hostingi; Ayrıca web sitesi, alan adı, SSL, e-posta sunucusu işlemleri gibi tüm sorunlarınızı tek çatı altında güvenle çözebileceğiniz bir hizmet yapısına sahiptir. Bu sayede tüm işlemleriniz için sorunsuz ve güvenli bir şekilde tek çatı altında hizmet alabilirsiniz.