Fiziksel Sunucu (server) Nedir ? Fiziksel Sunucu Nasıl Kiralanır ?
Özel bir sunucu satın almak çok pahalı olabilir. İşletmeniz için ayrılmış fiziksel bir sunucu satın almak size binlerce dolara mal olabilir.
Ancak pahalı fiyat etiketinin sizi özel bir sunucu almaktan korkutmasına izin vermeyin – satın almanın bir alternatifi de var:
Bunun yerine Dedicated server (sunucu) kiralayabilirsiniz !
Özel bir sunucu kiralamak ayda 1299 TL + KDV kadar düşük bir maliyete sahip olabilir ve artık kiralamak istemediğinizde ofisinizde pahalı bir sunucuya takılıp kalmayacaksınız.
Dedicated Sunucu Nedir?
Dedicated sunucu (server) , tek bir kullanıcı için barındırma sunan bir web barındırma çözümüdür . Fiziksel sunucular, web hizmetlerini barındırmak için sürekli yüksek performans sağladıkları için işletmeler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır .
Fiziksel sunucular, donanımları birden fazla kullanıcı arasında paylaşılmadığından mükemmel performans sunar. Örneğin, tahsis edilmiş bir sunucuda teknik özellikler sayfasında listelenen donanıma tam erişim elde edeceksiniz. 32 GB RAM’i, paylaşılan barındırma kullanıyormuşsunuz gibi, başka herhangi bir kullanıcıyla paylaşmazsınız.
Özel bir sunucu aldığınızda, barındırılan hizmetleriniz için en iyi güvenliği de elde etmiş olursunuz . Paylaşılan sunucular onlarca, yüzlerce veya kullanıcı tarafından kullanıldığından, hepsi güvenlik tehditlerinin girmesi için bir yol oluşturur. Bununla birlikte, özel bir sunucudaki tek kullanıcı olarak, tercih ettiğiniz güvenlik sistemini yerinde kurabilir ve güvenlik açıklarına karşı daha az duyarlı olursunuz.
Paylaşımlı ve tahsisli barındırma hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, paylaşımlı ve tahsis edilmiş sunucular arasındaki farklara ilişkin kılavuzumuza göz atın !
Dedicated Sunucu Nasıl Alınır?
Dedicated sunucu almanın iki yolu vardır. İlk olarak, ofisiniz için fiziksel sunucu satın alabilirsiniz . Alternatif olarak, özel bir barındırma sağlayıcısından bir tane Fiziksel sunucu Kiralama yapabilirsiniz..
Her seçenek hakkında bilmeniz gerekenler:
1 – Dedicated Sunucu Satın Alın
Dedicated sunucu almak için sahip olduğunuz ilk seçenek, bir tane Sunucu satın almaktır . Özel bir sunucu satın alabilir, ofisinizde kurabilir ve web sitenizi veya uygulamanızı burada barındırabilirsiniz.
Ancak fiziksel sunucu satın almak oldukça maliyetlidir. Birkaç bin dolarlık peşin bir maliyete bakıyorsunuz . Fiyat, yalnızca ihtiyacınız bile olmayabilecek pahalı yükseltmeler satın aldığınızda artacaktır.
Ayrıca, özel sunucuyu kendiniz kurmanız ve yönetmeniz gerekecek, bu nedenle işi yapmak için bir BT uzmanları ekibine ihtiyacınız olacak.
2 – Dedicated Sunucu Kiralama
Özel bir sunucu almak için sahip olduğunuz ikinci seçenek, bir barındırma sağlayıcısından bir sunucu kiralamaktır . Fiziksel sunucu kiralamanın, server (sunucu) satın almaya göre 3 farklı avantajı vardır:
Birincisi, sunucunun tamamı için peşin ödeme yapmak zorunda değilsiniz . Gelecek hafta sunucuya artık ihtiyacınız olmadığına karar verirseniz, boşlukta binlerce dolar olmayacaksınız.
İkincisi, özel bir sunucu kiralamak için şirket içi bir BT ekibine bile ihtiyacınız yok . Sunucuları kiraya veren firmaların kendi personeli vardır, bu nedenle kişisel olarak sunucu bakımı ile fazla uğraşmanıza gerek kalmaz.
Son olarak, donanımınızı yükseltmek/düşürmek daha kolaydır . Bir gün sunucu donanımınızı yükseltmeniz gerektiğini fark ederseniz, tek yapmanız gereken barındırma sağlayıcınızla iletişime geçmektir. Yükseltmeyi kişisel olarak bulmanız, satın almanız, kurmanız vb. gerekmez.
Dedicated Sunucu Nasıl Kiralanır?
Fiziksel sunucu kiralamaya başlamak çok basittir . Öncelikle kiralama yapacağınız hosting sağlayıcısını seçmelisiniz. Birini seçmek için yardıma ihtiyacınız varsa, Akweb Hostingi olarak sizlere memnuniyetle yardımcı olmak isteriz.
Bir barındırma sağlayıcısı ararken, adanmış sunucunuz için DDoS koruması ve 7/24/365 müşteri desteği gibi özellikleri aramak iyidir . Bu şekilde, sunucunuzla ilgili herhangi bir teknik sorun hakkında asla endişelenmenize gerek kalmayacak. Ardından, bir sonraki adım, yeni sunucunuzun özelliklerini seçmektir. Barındırma sağlayıcıları genellikle önceden yapılandırılmış barındırma paketleri sunar, ancak her zaman özel bir paket isteyebilirsiniz.
İstediğiniz sunucuya karar verdiğinizde, barındırmaya başlamaya hazırsınız ! Özel sunucu sağlayıcıları, özel sunucunuzu genellikle 24 saat içinde kullanıma hazır hale getirir. Tek yapmanız gereken, zaten web barındırma kullanıyorsanız barındırılan hizmetlerinizi taşımak veya yepyeni web uygulamanızı barındırmaya başlamak!
Bir Dedicated Sunucunun Maliyeti Ne Kadardır?
Dedicated sunucu fiyatları genellikle aylık 100$’ dan başlar . Daha fazla depolama, ölçülmemiş bant genişliği ve yönetilen destek gibi ekleyeceğiniz tüm yükseltmeler, buna ek olarak küçük bir ekstra ücret olacaktır. Bazı özel barındırma sağlayıcıları, sunucularını saatlik olarak kiralar, bu da sunucu için saatlik kullanımınıza bağlı olarak ödeme yapacağınız anlamına gelir. Sunucunuz aktif olarak kullanılmıyorsa (örneğin, kullanıcılarınız gece oturumu kapattığında), sizden fazla bir ücret alınmaz.
Dedicated Server Ne İşe Yarar?
Fiziksel sunucular, sürekli yüksek performans gerektiren web hizmetlerini barındırmak için idealdir. Bunun nedeni, ayrılmış donanımın, paylaşılan bir sunucuyla mümkün olmayan kesintisiz performans sunabilmesidir. Fiziksel sunucularda barındırılan en yaygın hizmet türlerinden bazıları şunlardır:
- Web siteleri
- E-ticaret siteleri
- SaaS uygulamaları
- Yedekleme çözümleri
- Medya kuruluşları
- Çevrimiçi okul platformları
- IPTV akışı
- Oyun platformları
- Çevrimiçi bankacılık hizmetleri
Dedicated Sunucu Türleri
Kiralayabileceğiniz 4 ana özel sunucu türü vardır:
- Standart Tahsis Edilmiş Sunucular, tahsis edilmiş sunucuların en yaygın türüdür. Paylaşılan sunuculardan çok daha iyi performans sunarlar ve çok fazla kullanıcısı olmayan veya çok fazla bilgi işlem kaynağına ihtiyaç duymayan basit web sitelerini ve uygulamaları barındırmak için uygundurlar.
- Yönetilen Özel Sunucular, web barındırmaya yeni başlayanlar için iyidir. Standart adanmış sunucularla aynıdırlar, ancak tamamen barındırma sağlayıcısı tarafından yönetilme avantajına sahiptirler. Yönetilen özel bir sunucuda barındırmaya başlamak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yoktur.
- Kurumsal Dedicated Sunucular, büyük şirketlerin milyonlarca kişi tarafından kullanılan web uygulamalarını barındırması için idealdir. En zorlu web hizmetlerini barındırmak için maksimum güvenilirlik, kullanılabilirlik ve performans sunarlar.
- Ölçülmemiş Tahsis Edilmiş Sunucular, büyük hacimli trafiğin üstesinden gelmek için ölçülmemiş bant genişliği ve 10 Gb/sn internet bağlantısıyla gelirAylık çok sayıda ziyaretçi alan web hizmetleri ve uygulamalar için kullanışlıdırlar. Bunun nedeni trafiğin ziyaretçiler ve sunucunuz arasında değiş tokuş edilmesidir. Bu, yalnızca ölçülmemiş adanmış sunucular kullanılarak yönetilebilen yüksek bant genişliği kullanımına neden olur. Barındırmayı planladığınız hizmet türüne bağlı olarak, farklı bir özel sunucu türü seçersiniz .
Fiziksel (server) Sunucuya mı ihtiyacınız var?
Fiziksel sunucuya ihtiyaç duymanızın farklı nedenleri olabilir . İşletmelerin özel bir sunucuyu tercih etmelerinin en yaygın nedeni, paylaşılan sunucularını aşmış olmalarıdır. Daha ucuz bir barındırma çözümü olarak , paylaşımlı sunucular daha caziptir. Ancak bunlar da oldukça sınırlıdır ve büyümekte olan işletmeleri destekleyemez. Bu nedenle çoğu işletme sonunda özel bir sunucuya geçiş yapar .
İşletmelerin ölçeklendirmeyi göz önünde bulundurarak özel bir sunucuda barındırmaya başlaması da çok yaygındır . Gelecekte işinizi büyütmeyi planlıyorsanız, kesinlikle özel bir sunucu edinmelisiniz.İşletmelerin özel barındırmayı tercih etmesinin bir başka yaygın nedeni de sunucularına root erişimine sahip olmaktır. Fiziksel sunucu size , sunucunuzda yönetici izni gerektiren herhangi bir eylemi gerçekleştirmenize izin veren kök erişimi sağlar .
Dedicated Server (sunucu) mu Yoksa VDS Sunucumu Kiralamalıyım ?
Web barındırma söz konusu olduğunda, 3 ana seçeneğiniz vardır:
- Fiziksel Sunucu Kiralama
- Sunucu Barındırma
- VDS (sanal) sunucu kiralama
Ancak web siteniz çok fazla trafik çekiyorsa, paylaşımlı barındırma gerçekçi bir seçenek değildir – yalnızca küçük web siteleri veya bloglar için uygundur ve çok fazla trafik çekerseniz çökecektir. Bu size iki seçenek bırakıyor. Ve ayrıntılara girdiğinizde, özel sunucu ile VPS barındırma karşılaştırmasını bulacaksınız.
Bir bakışta ikisi birbirine çok benzer – ikisi de daha büyük web siteleri için uygundur ve harika web sitesi performansı sağlar.
VDS (sanal) Sunucu kiralama Nedir?
VDS hosting, tek bir sunucunun kaynaklarını birkaç başka kullanıcıyla paylaştığınız bir hosting türüdür. Ve evet – paylaşımlı barındırmaya biraz benzer, ancak ikisi tam olarak aynı değildir. Paylaşımlı barındırma ile sunucu kaynaklarını diğer kullanıcılarla paylaşırsınız. Sonuç olarak, bir web sitesi sunucusu çok fazla trafik alırsa, SİZİN web siteniz de yavaşlayarak taramaya başlar.
VDS Sunucu ile ise sunucunun yalnızca size ayrılmış bir kısmına sahip olursunuz. Örneğin sunucudaki 8 GB RAM’in 1 GB’ı için ödeme yapıyorsanız, o 1 GB size ait olur ve başka kullanıcılar kullanamaz. Bir apartman bloğunda bir daire kiralamak gibi düşünün. Blok paylaşılır, ancak bu tek daire sizindir ve komşularınız öylece içeri girip mutfağınızı kullanamaz.
Dedicated Sunucu Kiralama ve VDS Sunucu Kiralama: Projeleriniz İçin Hangisini Almalısınız?
Dedicated Server vs VDS Hosting tartışmasının artık sonuna geldik. Bir VDS mi yoksa özel bir sunucu mu almalısınız?
Şu Durumlarda Bir VDS Sunucu Kiralayın:
- Web sitelerine (bar, restoran, yerel muhasebe firması vb.) fazla güvenlik gereksinimi olmayan küçük bir işletmesiniz.
- Web sitenizde çok fazla trafik yok ve artmasını beklemiyorsunuz (örneğin, erken aşama SaaS şirketi, blog vb.)
- Kullanıcılarınızın önemli verilerini işlemezsiniz (ve dolayısıyla güvenlik o kadar önemli değildir).
Aşağıdaki Durumlarda Fiziksel sunucu kiralayın:
- Web sitenizde çok fazla trafik alıyorsunuz ve bununla başa çıkmak için güçlü bir sunucuya ihtiyacınız var.
- Nişinizde (örneğin SaaS işi) web sitesi performansı çok önemlidir.
- Çok sayıda hassas müşteri bilgisini yönetiyorsunuz ve bu nedenle güvenlik, işletmeniz için çok önemlidir.
- Verilerinizi yedeklemek için bir sunucu kullanıyorsunuz ve bu verilerin güvende olması gerekiyor.
Dedicated server (sunucu) Kiralamanın 7 avantajı
1. Özel Donanım
Her şeyden önce – en net adanmış sunucu barındırma avantajı, kişisel ayrılmış donanımınızı almanızdır.
Bu, 2 temel nedenden dolayı avantajlıdır:
Bir – sunucu kaynaklarınızı diğer web siteleriyle paylaşma konusunda endişelenmenize gerek yok.
İki – sunucunuza root erişiminiz var ve onu ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.
2. Yüksek Performans
Dedicated sunucular, diğer barındırma alternatiflerinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterir. Web sitenizin çökme olasılığı önemli ölçüde daha düşüktür, yoğun olduğunuz saatlerde trafiği yönetmek için çok daha fazla bant genişliğine sahipsiniz ve en önemlisi, web siteniz paylaşımlı barındırmaya göre çok daha hızlı yüklenir.
Ek olarak, adanmış barındırma, bulut barındırmadan da daha iyi performans gösterir. İki sunucu aynı miktarda RAM’e, CPU çekirdeğine ve sürücü alanına sahip olsa bile, ayrılmış sunucu barındırma yine de daha hızlı web sitesi performansına yol açacaktır.
3. Artırılmış Güvenlik
Aşağıdaki senaryoyu ele alalım:
En yoğun trafik saatiniz ve web sitenizde ürün/hizmetinizi satın alan binlerce ziyaretçi var. Ardından, birdenbire, paylaşılan sunucu barındırma hizmetinizdeki biri, web sitenizi taramaya kadar yavaşlatan bir DDoS saldırısına maruz kalır. Bu, şirketiniz için potansiyel olarak binlerce veya on binlerce doları bulan çok sayıda kayba yol açabilir.
Dedicated sunucu barındırma ile sunucularınız size aittir ve bu tür risklerle karşılaşmazsınız. Ayrıca sunucularınızdaki güvenlik ayarlarını özelleştirerek daha iyi koruma sağlayabilirsiniz.
4. Güvenilirlik
2023’de sunucu güvenilirliği son derece önemlidir . Web siteniz herhangi bir nedenle çökerse, müşterileriniz rakibinize yönelecektir. Bu da bizi özel sunucu barındırmanın bir başka açık avantajına getiriyor – son derece güvenilirler:
Web siteniz minimum kesinti süresiyle yılın 365 günü 7/24 çalışır durumda olabilir . Web sitesi trafiğin en yoğun olduğu saatlerde bile son derece hızlı ve sorunsuz çalışacaktır .
5. Esneklik
Fiziksel Sunucu Kiralama, web sitenizi büyütmeyi önemli ölçüde kolaylaştırır. Diyelim ki az önce SaaS’ınızda yeni bir kullanıcı artışı yaşadınız ve paylaşılan barındırma kullandığınız için web siteniz yavaşlayarak yavaşlıyor. Tahsis edilmiş barındırma kullanıyorsanız, trafik dalgalanmasının üstesinden gelmek için donanımınızı bir veya iki saat içinde kolayca yükseltebilirsiniz.
6. Kök Erişimi
Özel bir sunucu ile kendi sunucularınıza kök erişiminiz olur . Yani, sunucu çapında uygulamalar yükleyebilir, güvenlik önlemlerini yükseltebilir, kullanıcılarınızı yönetebilir ve hatta ayrılmış sunucunuza yedekleme kurabilirsiniz – bunların hiçbiri paylaşımlı barındırma ile mümkün değildir.
7. Maliyet
Fiyat, özel sunucu barındırmanın bir başka önemli avantajıdır. Özel bir sunucuya ihtiyacınız varsa ancak kendiniz satın alacak/yönetecek kaynaklara sahip değilseniz, özel bir barındırma sağlayıcısından bir sunucu kiralamanız yeterlidir. Barındırma sağlayıcısı, tüm sunucu bakımını üstlenir ve işletmeniz için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanızı sağlar! Özel sunucu fiyatlandırmasının ayrıntılı dökümünü burada bulabilirsiniz .
8. Teknik Destek
En iyi adanmış sunucu barındırma sağlayıcıları 7/24 teknik destek sunar. Sonuçta, sunucularınıza bir şey olursa (teknik sorunlar, DDoS saldırısı veya başka herhangi bir şey), sorunu en kısa sürede çözmeniz gerekir. Sunucu sorunları nedeniyle işinize herhangi bir zarar gelmesini istemezsiniz.
Henüz ikna olmadınız mı? Özel bir sunucuya ihtiyaç duymanız için bu 5+ nedene göz atın !
Dedicated Sunucu Sağlayıcı Seçerken Dikkate Alınması Gereken 4 Faktör
Özel sunucu barındırma almayı mı düşünüyorsunuz? Mantıklı – bu makalede ele aldığımız tüm avantajları aktarmak çok zor . Yine de merak ediyor olabilirsiniz, işletmeniz için en uygun özel sunucu sağlayıcısını nasıl seçersiniz?
Aşağıdaki 4 faktörü göz önünde bulundurmanızı öneririz:
1. Donanım Seçenekleri
Her şeyden önce – donanım gereksinimlerinizi göz önünde bulundurun . Sunucuyu ne için kullandığınıza bağlı olarak, farklı donanım gereksinimleriniz olacaktır. Örneğin, veri yedekleme için ayrılmış sunucu barındırma kullanıyorsanız, çok fazla sabit disk alanına ihtiyacınız olacaktır (ancak sunucuların kendilerinin aşırı hızlı veya güçlü olması gerekmez). Alternatif olarak, web sitenizi barındırmak için ayrılmış bir sunucu kullanıyorsanız, o zaman neredeyse çok fazla disk alanına ihtiyacınız olmaz, ancak trafiği işlemek için güçlü sunuculara ihtiyacınız olacaktır.
Teknoloji konusunda fazla bilgili değilseniz, potansiyel bir adanmış sunucu sağlayıcısıyla iletişime geçin, sizin için doğru olan sunucuyu seçmenize yardımcı olacaklardır. Akweb Hostingi olarak size yardımcı olabiliriz! Bizimle buradan iletişime geçin .
2. Fiyatlandırma
Fiyatlandırma da tabii ki çok önemli bir faktör. Bazı adanmış sunucu sağlayıcıları, diğerlerinden önemli ölçüde daha pahalı olacak. Size paranızın karşılığını en iyi şekilde verebilecek özel bir sunucu sağlayıcı aramanızı öneririz. Akweb Hostingi Kiralık Dedicated Server ücretleri ayda yalnızca 1299 TL + KDV den dolarından başlar – paranızın karşılığı olarak, piyasadaki en popüler özel barındırma sağlayıcılarından daha fazlasını sunar.
3. Sunucu Konumu
Sunucu konumunuz çok önemlidir . Bir yandan, sunucu konumu SEO’nuzu etkileyebilir. Sunucunuz müşterilerinizle aynı konumdaysa, web siteniz daha hızlı sıralanır. Öte yandan, web sitenizin hızını da etkiler. Müşterileriniz Hollanda’daysa ancak web siteniz Kanada’da barındırılıyorsa, site oldukça yavaş yüklenecektir. Bu nedenle, özel bir sunucu seçerken, hedef müşterilerinizin yaşadığı konumlara sahip olanı seçmenizi öneririz .
4. DDoS Koruması
DDoS saldırısı, sunucularınızı isteklerle aşırı yükleyen bir bilgisayar korsanlığı türüdür . Bilgisayar korsanı dakikada binlerce istek gönderir ve sunucunuz bunların hepsini yeterince hızlı yerine getiremez (bu, tüm web sitenizin ziyaretçileri için daha yavaş yanıt süresine yol açar – meşru olanlar için bile). En iyi adanmış sunucular DDoS koruması ile birlikte gelir .
Bir DDoS saldırısına maruz kalırsanız, sunucu kötü amaçlı trafiği yakalamayı ve engellemeyi başarır ve gerçek web sitesi ziyaretçilerinize kesintisiz web sitesi erişimi sağlar. Özel bir barındırma sağlayıcısı seçmenin zamanı geldi mi? Bu en iyi 10 özel sunucu barındırma sağlayıcısına göz atın !
Bireysel Ya da Kurumsal ihtiyaçlarınız için doğru bütçe sunucusunu nasıl seçebilirsiniz?
İş ihtiyaçlarınız için kiralık doğru bütçeli sunucuyu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bir dizi faktör vardır. Birincisi, işletmenizin boyutunu ve ölçeğini göz önünde bulundurmaktır. Küçük bir işletmeniz varsa, daha büyük bir işletme kadar güce veya depolamaya ihtiyacınız olmayabilir.
İkincisi, bütçenizi düşünmektir. Bir sunucu için ne kadar harcayabilirsiniz?
Üçüncüsü, ihtiyaçlarınızı düşünmektir. Sunucunuzun ne yapmasına ihtiyacınız var? Web sitenizi barındırmak için buna ihtiyacınız var mı? Şirketinizin verilerini depolamak için buna ihtiyacınız var mı? Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız olacağını düşünün. Çok fazla veri depolamayı planlıyorsanız, bol miktarda alana sahip bir sunucuya ihtiyacınız olacaktır.
Bu faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra, hangisinin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu görmek için farklı bütçe sunucularına bakmaya başlayabilirsiniz.
Dedicated Server (sunucu)lar Hangi Alanlarda Kullanılır ?
Artık adanmış bir sunucunun ne olduğu konusunda netiz; nasıl kullanıldıklarına bakmanın zamanı geldi. Özel sunucular iki ana nedenle seçilir: güç ve gizlilik. Dedicated sunucular, diğer barındırma seçeneklerinden daha iyi performans sağlar ve bu gücün tamamı tek bir kullanıcının emrindedir.
Yüksek Trafikli Web Siteleri
Yüksek trafikli web siteleri ve e-ticaret mağazaları, bir veya daha fazla özel sunucuda barındırılır. Binlerce eşzamanlı istek alan bir web sitesini barındırmak, yoğun kaynak gerektirir. Birçok site sahibi, daha az güçlü birçok sunucuda “ölçeği büyütmek” yerine daha güçlü bir sunucuya “ölçeği büyütmeyi” tercih eder. Daha güçlü bir ayrılmış sunucu seçmek, daha küçük makinelerden oluşan bir küme oluşturmaktan daha az karmaşıktır.
Birden Çok Web Sitesi
Web barındırma hizmeti sunan web barındırma şirketleri ve hizmet sağlayıcılar, ürünlerini tahsis edilmiş sunuculara dayandırır. Birçok küçük web barındırma şirketi, ürünlerini firmamız gibi şirketlerden kiralanan özel sunucular üzerinde oluşturur. Üst düzey özel bir sunucu, trafiği orta düzeyde olan yüzlerce veya binlerce WordPress sitesini destekleyebilir.
Özel Bulut Barındırma
Genel bulut platformları özel sunucular üzerine kuruludur ve birçok kuruluş, kendi özel bulutlarını, sanal makinelerini çalıştırmak ve bazı durumlarda kendi genel bulut barındırma hizmetlerini oluşturmak için özel bir sunucu kiralamayı seçer — Akweb Hostingi’nin yüksek kullanılabilirliğe sahip genel bulutmüşterilerimize kiraladığımız aynı güçlü özel sunucularda çalışır.
Veritabanı Sunucuları
Genel bulut platformları, özel sunucular üzerine kuruludur. Birçok kuruluş, özel bulutlarını, sanal makinelerini çalıştırmak ve bazı durumlarda kendi genel bulut barındırma hizmetlerini oluşturmak için özel bir sunucu kiralar — Akweb Hostingi’nin yüksek kullanılabilirliğe sahip genel bulutmüşterilerimize kiraladığımız aynı güçlü özel sunucularda çalışır. Veritabanları genellikle iş açısından kritik işlemleri destekler; güvenilir olmalı ve verileri hızlı bir şekilde okuma ve yazma yeteneğine sahip olmalıdırlar.
Dedicated Sunucu Sıkça Sorulan Sorular
Dedicated sunucu nasıl çalışır?
İstemciler, bir web barındırma sağlayıcısından CPU, RAM ve SSD depolama gibi sunucu donanımlarını kiralar. İstemci ve barındırma sağlayıcısı, sunucunun yönetilip yönetilmediğine göre sorumlulukları bölüştürür.
Dedicated sunucu ile neler yapabilirsiniz?
Dedicated sunucular internetin omurgasıdır. E-Ticaret mağazaları, eski uygulamalar ve yazılımlar, büyük web siteleri ve daha fazlası dahil olmak üzere özel bir sunucuyla yapabileceklerinizin sınırı yok.
Dedicated sunucu buna değer mi?
Daha büyük web siteleri, genişleyen satıcılar, ölçeklenen e-Ticaret siteleri veya belirli özel yapılandırmaları veya iş yükü yalıtım ihtiyaçları olanlar için ayrılmış bir sunucu en uygun seçim olabilir.
Dedicated sunucu ne için kullanılır?
Özel olarak ayrılmış sunucular, belirli yapılandırmaları ve eski uygulamaları ve yazılımları yönetmede olağanüstüdür. Adanmış sunucular, satıcılar, trafiği yoğun web siteleri ve ölçeklenen e-ticaret mağazaları için mükemmel bir seçimdir.
Dedicated Server kiralama hizmetlerinde lokasyon ve veri merkezi önemi:
Netinternet veri merkezinde Fiziksel Sunucu Kiralama
Firmamız, Denizli Netinternet veri merkezinde tamamı kendi alt yapısı olan sunucu kiralama hizmeti vermektedir. TİER II + yedekliliğe sahip olan Netinternet veri merkezi, yedekli alt yapısı ile 2006 yılından bu yana veri merkezi hizmeti vermektedir. Türkiye’nin lider sunucu kiralama firması olan Akweb hostingi, aynı şekilde Türkiye’nin en iyi veri merkezlerinden olan Netinternet veri merkezinde Sunucu Kiralama hizmeti vermektedir.
DGN veri merkezinde Fiziksel Sunucu Kiralama
Firmamız aynı şekilde veri merkezi yedekliliğine önem veren ve multi lokasyon olarak hizmet almak isteyen hosting firmaları ya da kurumsal firmalara DGN Lokasyon Fiziksel Sunucu Kiralama Hizmeti vermektedir. Yedekli alt yapısı ve Bursa lokasyon olması hasebiyle de internet erişim hızları sebebiyle en çok tercih edilen veri merkezlerinden Bursa DGN Veri merkezinde sunucu kiralama hizmeti için iletişime geçebilirsiniz.
Dedicated Server (sunucu) Kiralama ile ilgili diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
- Neden dedi̇cated sunucu (server) lara i̇hti̇yaç duyarsınız?
- Dedi̇cated sunucu seçerken di̇kkat edi̇lmesi̇ gereken 6 şey
- Canli ders si̇stemi̇ moodle si̇teleri̇ i̇çi̇n hangi̇ sunucuyu terci̇h etmeli̇si̇ni̇z ?
- Dedi̇cated sunucuya i̇hti̇yaciniz var mi?Dedi̇cated sunucuya i̇hti̇yaciniz var mi?
- Dedi̇cated server nedi̇r? fi̇zi̇ksel sunucu ki̇ralama yaparken nelere di̇kkat etmeli̇si̇ni̇z?
- Fi̇zi̇ksel sunucu seçerken nelere di̇kkat etmeli̇si̇ni̇z? sunucu seçi̇mi̇ni̇z seo süreci̇ni̇ nasil etki̇ler ?
- Fi̇zi̇ksel sunucu almak i̇çi̇n hangi̇ lokasyon terci̇h etmeli̇si̇ni̇z