2017 TEOG SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

Biliyoruz ki 26-27 Nisan da 8.Sınıf öğrencileri TEOG sınavında ecel terleri dökmüştü.Öğrencilerin yorumlarına göre bazı dersler kolay ve bazı dersler de zor geçmiş.İşte biz de siz merak etmeyin diye 2017 TEOG sorularını yayınlamaya karar verdik.İlk olarak TEOG sorularını ardından da TEOG sınavı için yapılan yorumları derledik.Ayrıca sınav sonucunuzuda Haziran ayında biz buradan TEOG sorgu ekranını


burada sizlerle paylaşacağız.Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı nın yayınlamış olduğu YEP puan hesaplama için tıklayınız

 

TEOG Türkçe Sınavına bakmak için tıklayınız

TEOG Matematik Sınavına bakmak için tıklayınız

TEOG Din Kültürü Sınavına bakmak için tıklayınız

TEOG Fen Bilimleri Sınavına bakmak için tıklayınız

TEOG İnkılap Sınavına bakmak için tıklayınız

TEOG Yabancı Dil Sınavına bakmak için tıklayınız

 

TEOG 2017 YORUMLARI

 

Şeyma Suna Erdoğan: Türkçe beklediğimden daha kolaydı. Çok rahattı. Hiç endişem olmadı, özgüvenim geldi. Ama matematik gerçekten çok zordu. Birkaç soru hariç çoğu zor soruydu. Ağlayanlar oldu. Matematik biraz sıkıntı. Birinci dönem ki matematik testi daha kolaydı. Ben sınavdan bir hafta önce okula gelmedim. Bol bol test çözdüm, tekrar yaptım, öyle hazırlandım. Test çözmenin çok yararı oldu, geliştirdi beni.

 

Selin Canyurt: Din kültürü ve ahlak bilgisi soruları orta düzeydeydi. İlginç bir soru yoktu. Matematik çok zordu, bugün en kolay test ise Türkçe idi. Sınav biteceği için çok mutluyum. Test kitaplarımı atacağım ve bol bol dizi izleyeceğim.

 

Irmak Köse: Din kültürü ve ahlak bilgisi testi soruları çok kolay ya da zor değildi, normaldi. Farklı soru yoktu, genel olarak iyiydi. Şimdiye kadar olan sınavlar arasında Türkçe sonra din sonra matematik kolaydı. İsteğim Anadolu lisesini kazanmak.

 

Yankı Yiğit Uçar: Sınav iyiydi ama bayağı zor sorular vardı. Türkçe daha kolaydı. Sorular bizim seviyemizin iki kat üstü gibiydi. Soru olarak bayağı bir konu dağılımı vardı. Eşitsizliklerle ilgili soru bayağı kafa karıştırdı. Bu sınava günden 200, 300 soru çözerek hazırlandım. Son gün konu tekrarı yaptım matematikle ilgili.

 

Akman Akil: Sınav genel olarak iyi geçti. Matematikte zorlandım, bilmediğim sorular çıktı. Yarın son sınavlar olduğu için çok mutluyum. Sınavlara iyi çalıştım, amacım iyi bir lise.

 

Deniz Mert Karasu: Sözel sorular kolaydı, sayısal zordu. İlginç farklı soru yoktu. En kolay Türkçe idi. Matematikte çok zorlandım. Çok mutluyum büyük bir yük kalkıyor üstümden.

 

Irmak Tali: Türkçe iyiydi ama matematik zordu. Olasılık ile ilgili, koni ve üçgenlerle ilgili soru çıktı. Biraz zorladı. Geçen seneki mazeret sorularına baktık. Onlara benzer sorular çıkacak diye duymuştuk ama alakasız sorular çıktı. Kolaylar bulunuyordu fakat aşırı zor sorular da vardı.

 

Hidayet Toksoy: Matematik dışında sınav kolaydı. Farklı sorular din kültürü ve matematikte vardı. Türkçe en kolaydı. Genel olarak sınav iyiydi. İyi bir Anadolu lisesini kazanmak istiyorum. Sınavlar biteceği için mutluyum.

 

Muhammet Berat: Türkçe sınavım çok kolaydı ama matematik zordu. Bazı sorular çok kolaydı, ilginç sorular vardı. Genel olarak matematik zordu. Bence eleyici olabilir. Özel bir liseye gideceğim. Çok heyecanlı da değilim.

 

Zeliha Yağmur: Türkçe sınavı çok kolaydı ama matematik biraz zordu. Birkaç düşündürücü işlem gerektiren soru vardı. Çok heyecanlı değilim. Anadolu lisesinde eğitim almak istiyorum bunun için çalıştım.

 

Beyza Yılmaz: Sınav çok kolaydı, ilk sınava göre Türkçe sınavı çok basitti. Amacım avukat olmak, çok çalıştım. Sınav kolay olduğu için heyecanım azaldı.

 

Nergis Çanbaz: Fenerbahçe basketbol altyapısında oynuyorum. Dün gece saat 23.00’e kadar maç izledim. Fenerbahçe TEOG’dan önce geliyor. Sınava hiç çalışmadım ama iyi geçiyor. Moral her şeyden önemli. Basketbolu seviyorum. Gelecekte spor alanında ilerlemek istiyorum. Türkçe sınavı çok iyi geçti, çok kolaydı.

 

Fatma Mahmut: Oğlumu bekliyorum. Öğrencimiz etüt merkezine gitti, çalıştı. Aile olarak onu destekledik, tekrar yaptık, kontrol ettik. Veli olarak misafir kabul etmedik. Sosyal etkinliğimizi çocuğa göre düzenledik.

 

Zeynep Mercan: Matematik biraz zordu. Sınava hazırlanırken kendime ayıracak vaktim kalmıyordu. Her dakika test çözüyordum. Çözdüğüm testlerden bile daha zordu. Hiç böyle sorularla karşılaşmadım. Notlarım bu sefer düşecek gibi. Okul sınavlarıyla alakası yoktu soruların. Geçen seneki testlerle de alakası yoktu.

 

Kaan Biber: Son dönemde okula gitmedim. Sabah erken kalkıp geç saatlere kadar kursta çalıştım. Test çözdüm, konu tekrarı yaptım. Beni hep zorlayan matematik oldu. İlk TEOG’da da o zorlamıştı. Ona biraz daha ağırlık verdim. Zeytinburnu Zühnü Kurtulmuş Anadolu Lisesini hedefliyorum. TEOG’dan sonra biraz tatil yapıp, okuldaki üçüncü sınavlara hazırlanacağız.

 

Nuri Canacar: Son hafta okula gitmedim, çalıştım sürekli. İlk TEOG’um iyiydi. Biraz çalışmadığım için dinde zorlanmıştım. Tüm derslere eşit hazırlandım, dine biraz daha ağırlık verdim. Beylikdüzü Büyükşehir Hüseyin Yıldız Lisesini hedefliyorum. TEOG’dan sonra arkadaşlarla buluşacağız.

 

İlayda Baltacı: Konu tekrarı yapıp, test çözdüm. Çok heyecanlı değilim, biraz heyecan var. İlk TEOG benim adıma daha başarısızdı. İnkılapta çok zorlanmıştım. Bunda inkılaba biraz ağırlık verdim. Diğerlerini tekrar ettim. Yeşilköy 50. Yıl Lisesini hedefliyorum.

 

Zeynep Kiremitçi: Son şansımız olduğu için ilk TEOG’a göre daha heyecanlıyım. Test çözdüm, onun dışında bir şey yapmadım. Konu tekrarı yaptım. İlk TEOG’da matematikte kareköklerde zorlandım. Normalden fazla yanlış vardı.

 

Melis İçtener: Türkçe kolaydı ama matematik zordu. Üçgen çevresi, dikmeler ile ilgili sorular zorladı. Gidip de saçma saçma sorular sormuşlar. Güzel güzel sorular vardı kaynaklarda. Birinci TEOG’a göre zordu. İlki daha kolaydı. Kendi kendime çalışarak, test çözerek hazırlandım sınava. Ablamlar da anlattı.

2 thoughts on “2017 TEOG SORULARI VE CEVAP ANAHTARI

  • 8 Mayıs 2017 tarihinde, saat 12:53
    Permalink

    Teog puanım 407.2836 hesapladım işime yaradı çok sağolun.

    Yanıtla
    • 11 Temmuz 2017 tarihinde, saat 15:11
      Permalink

      Merhaba Çağrı,
      Yorumunuz için teşekkürler yardımcı olabildiysek ne mutlu bize iyi günler dileriz.☺

      Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: