18 – 40 Yaş Arası Çiftçi Desteği
Ülkedeki et ve süt üretimini arttırmak, istihdam sağlamak için genç çiftçi başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda da verilen bu destekler 2018 senesinde de büyük ilgi görüyor. 18 – 40 yaş arası çiftçi desteği olarak geçen hibeler 30 bin liraya kadar geri ödemesiz bir şekilde çiftçilere veriliyor. Köye dönüş yapacak olan ve hayvancılık yapmak isteyen genç çiftçiler bu sayede çok daha cesur davranabiliyor ve çiftçi desteklerinden yararlanabiliyor.
Devlet tarafından verilen büyükbaş ve küçükbaş hibeleri için aranan şartlar birbirinden farklı oluyor. Siz de KOSGEB üzerinden ya da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üzerinden daha detaylı bilgi alabilir, merak ettiklerinizi kısa sürede öğrenebilirsiniz.
Genç Çiftçi
Genç çiftçiler için belirlenen başvuru evraklarını internet adresinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Online olarak başvuru formunu doldurabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Genç çiftçi hibe 2018 başvurusu için aranan şartları sıralayalım:
- Başvuracak adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması
- Tebliğin yayımlandığı tarihten itibaren 18 yaşına basmış olması ve 41 yaşını da geçmemiş olması
- Okur yazar olması
- Başvuru tarihinden itibaren herhangi bir yerde sigortalı işçi olarak gözükmemesi. Aynı şekile evli başvuran adaylar için eşinin de bir yerde sigortalı işçi olarak gözükmemesi
- Aynı proje için hiçbir aday farklı destekler alamayacağı için, başvurulan projeyle daha önce destek alınmaması gerekir
- Genç çiftçi hibesine daha önce başvurmuş olan ve başvurusu iptal edilmiş ya da sözleşmesi sonradan feshedilmiş olan adaylar da bu projeden yararlanamayacaktır
- Başvuran aday örgün öğretime devam ediyor olmamalıdır.
- Tüm koşullar başvuran adayın eşi için de geçerlidir.
- Başvuran vergi mükellefi olmadığını belgelerle kanıtlamalıdır.
Genç Çiftçi Hibe Desteği 2018
Genç çiftçi 2018 başvuru işlemleri esnasında istenen belgelere bakacak olursak bunlar:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Kişinin bir yerde sigortalı çalışmadığını ispatlayan Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan alınan belge.
- Başvuran adayın eşinin de bir yerde sigortalı çalışmadığını ispatlayan Sosyal Sigortalar Kurumu’ndan alınan belge
- Projenin tanıtım formu
- Islak imzalı çıktısı alınan başvuru formu
- Vergi mükellefi olmadığınızı gösteren basit ve anlaşılır belge
- Diploma ya da başvuranın okuma yazma bildiğini ispat eden okur yazarlık belgesi
Yukarıdaki evraklarla siz de başvurunuzu tamamlayabilir, hibe sonuçlarını merakla bekleyebilirsiniz.
Genç Çiftçi Hibe Şartları 2018
Genç çiftçi hibe desteği 2018 için başvurulan alanla ilgili bazı sınırlandırmalar getirilmiştir. Örnek vermek gerekirse büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile tesis yapımı alanlarında başvuru yapan kişi 15 tane büüykbaş hayvandan ve 50 tane küçükbaş hayvandan fazlasını barındırmamalıdır. Bir diğer sayı kriteri de arıcılık yapacak olan genç girişimci için getirilmiştir. Arı ve arı ürünleri için hibe başvurusu yapanların 50 adetten fazla arı kovanı olmamalıdır.
Genç Çiftçi 2018 Başvuru Tarihi
Genç çiftçi Hibe başvuru formu ile çıktıyı aldığınız zaman az önce sıraladığımız evrakları başvuru tarihinden önce ulaştırmanız gerekecektir. Mart ayı içerisinde yapılan başvuruların son tarihini kaçırmamanız gerekir. Online başvuru formlarının internet üzerinden çıktılarını aldıktan sonra ıslak imza atmayı da unutmamalısınız.
18 – 40 yaş arası çiftçi desteği için eğer bir eğitim aldıysanız, aldığınız eğitimi belgeleyen evrakları da dosyalarınızın arasına koymayı unutmamalısınız. Eğer bu eğitim Türkiye içinde alınmadıysa, o zaman Milli Eğitim tarafından onaylandığını da ispatlamanız gerekir. Eksik belge ibraz etmeniz ya da yanlış bilgi vermeniz durumunda çiftçi desteği hibeniz elinizden alınabilir. Bu nedenle tüm bilgilerin doğrulğundan emin olduktan sonra başvuruyu tamamlamış olmanız gerekir.